Ervaring binnen Nederlandse Special Forces

Ervaring binnen speciale Politie eenheden

Ervaring binnen inlichtingendiensten

Flexibel en betrouwbaar

Counter-/Anti-Surveillance Course

Triangular Group Academy levert instructiecapaciteit voor Counter- en Anti-Surveillance Courses aan de Nederlandse overheid. Onze Counter-/Anti-Surveillance (CS/AS) Course biedt de meest effectieve en bewezen methoden om mogelijk vijandige surveillance en observaties vroegtijdig te detecteren en tegen te gaan. Onze CS trainingen kunnen worden aangepast om aan de specifieke behoeften en eisen van de opdrachtgever te voldoen; onze trainingen worden verzorgd door zeer ervaren specialisten.

De training kan de volgende uitgangspunten bevatten:

 • Verminderen van de kans op terroristische en/of criminele activiteiten tegen een asset of een individu.
 • Vergroot de kans op het herkennen en detecteren van vijandige bewaking en verkenning van een asset of een individu.
 • Verbeteren van kennis, vaardigheden, mogelijkheden en het vertrouwen van beveiligingsprofessionals bij het detecteren van verdachte activiteiten.
 • Verminder het risico op ontvoering en andere criminele en/of terroristische acties gericht tegen een persoon (personen), door de toepassing van anti- en contrabewaking en de zgn. ‘best practices’ op het gebied van beveiliging.
 • Vergroot het individuele zelfvertrouwen door personeel te sensibiliseren en kennis te laten maken met beproefde vaardigheden en procedures die specifiek zijn ontworpen om surveillance te ontdekken en te waarschuwen voor een verdachte activiteit.
 • Verbetering van het professionele en beveiligingsimago van uw organisatie.

 

In de Counter-/Anti- Surveillance Course worden tactieken en technieken aangeleerd waarvan de toepassing mogelijk gevoeligheden kent. TGA zal de kennis uitsluitend overdragen aan personen en bedrijven die vooraf door TGA gescreend zijn. Eenieder die deel wil nemen aan de opleiding moet in het bezit zijn van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) en werkt verder mee aan een telefonisch screeningsgesprek en een achtergrondonderzoek. Bij een positief resultaat kunt u worden ingeschreven voor de desbetreffende opleiding.

Inhoud AS/CS opleiding

 • Theorie en principes van AS/ CS
 • Routekeuze en verkenning
 • Briefing (alleen bij CS)
 • Observatie technieken
 • Non-politioneel gedrag
 • AS/CS lopend, in het OV en rijdend
 • Praktijktraining
 • Doorlopen van oefenscenario's

Onze instructeurs worden intern begeleid op inhoudelijk en didactisch vlak. Hierdoor bezitten ze de kennis en vaardigheden voor opleidingen van het hoogste niveau.

Tim Müller

Operationeel manager

Onze opleidingen moeten cursisten ├ęcht voorbereiden op de werkelijkheid. Daarom streef ik naar de hoogst haalbare kwaliteit.

Rob Smets

Productmanager

Onze klanten vertellen

''Wow! Top training, really puts your mind to work."

Cursist, OSINT Pathfinder Course

"This course has made me realise how amateur my research methods have been. I wish I had this training 4 years ago! This has been the most practical/applicable training I have received so far."

Cursist, OSINT Pathfinder Course

"De instructeurs van TGA zijn professioneel, ervaren en weten hoe ze (medische) kennis moeten overdragen. De TECC-LEO opleiding van TGA heeft bijgedragen aan onze operationele kennis en heeft ons als groep naar een professioneler niveau getild."

Teamleider, Cursist TECC-LEO opleiding

"This should be a mandatory training for everyone conducting internet-based research."

Cursist, OSINT Master Course

"This course has been the most relevant to my day-to-day job that I have ever attended. I will use what I have learnt on a daily basis. I would definitely recomment this course to others!"

Cursist, OSINT Pathfinder Course

"I very much enjoyed the course. The teacher was excellent! A very good instructor."

Cursist, OSINT Scout Course

"Resultaat van mijn Counter Surveillance Course is dat de docent mijn onzekerheden heeft weggenomen en alle tips en tools heeft meegegeven om zelfstandig en in teamverband kwalitatief goed werk te leveren."

Particulier onderzoeker (POB), anoniem

“TGA is onze betrouwbare partner die het DGOTC de instructiecapaciteit levert die het nodig heeft. Ik ben erg tevreden over de flexibiliteit, de samenwerking en de kwaliteit van de instructeurs.”

 

Kolonel J. Hulst | C-DGOTC

GEÏNTERESSEERD?
NEEM CONTACT OP

Laat hier uw contactgegevens achter.
We nemen spoedig contact met u op.

Bedankt voor uw bericht. We nemen spoedig contact met u op!