Unieke expertise door achtergrond binnen Nederlandse Special Forces

TGA levert zowel instructiecapaciteit (insourcing) als complete externe opleidingen

Kennis van de cultuur en processen van Defensie

TCCC protocol

Gewondenhelper/ Combat Life Saver training (CLS)

Gewondenhelpers staan ook wel bekend als Combat Life Savers (CLS) en hebben een geneeskundige neventaak binnen een eenheid. In de gewondenhelper opleiding leren cursisten om een slachtoffer onder uiteenlopende omstandigheden te stabiliseren en klaar te maken voor vervoer naar een basis met een geneeskundige faciliteit. De medische handelingen worden uitvoerig getraind tijdens verschillende realistische scenario’s. ‘Train as you fight’ is het uitgangspunt tijdens de opleiding. TGA beschikt over de nieuwste onderwijsleermiddelen.

 

DV__2817_-_kopie.jpg
DV__2607.jpg
dgotc_1_(2).jpg
DGOTC_2.jpg
DV__2680.jpg
DV__1954.jpg
DV__2836.jpg

TCCC protocol

Alle medische opleidingen van TGA voor militairen zijn gebaseerd op het TCCC protocol (outsourcing).
TCCC staat voor Tactical Combat Casualty Care en is de norm binnen de NATO voor tactical medicine opleidingen. Situational awareness, oftewel omgevingsbewustzijn en hierop anticiperen, staat centraal. In een TCCC opleiding worden specifieke vaardigheden behandeld gericht op het controleren van een crisissituatie en het stabiliseren/evacueren van gewonden. De opleiding is opgebouwd aan de hand van het MARCH protocol en bereidt cursisten voor op het verlenen van onder andere ‘care under fire’.
TCCC is evidence-based en wordt non-stop doorontwikkeld door de geldende autoriteiten in de branche.

Onze instructeurs

De medische instructeurs van TGA hebben operationele praktijkervaring. De instructeurs hebben als medisch specialist zorg verleend in situaties met een hoog dreigingsniveau en hebben ervaring met het maken van keuzes onder stressvolle omstandigheden. Deze kennis en ervaring stelt de instructeurs in staat om cursisten daadwerkelijk voor te bereiden op uiteenlopende scenario’s in het tactisch/medisch domein. 

Inhoud CLS opleiding

  • Care Under Fire
  • Triage
  • Tactisch/medisch handelen
  • Stabiliseren van slachtoffer
  • Levensbedreigende verwondingen behandelen
  • Slachtoffers afvoer gereed maken
  • Uitvoeren van de medische overdracht
  • Scenario training
Meer informatie?

Onze instructeurs worden intern begeleid op inhoudelijk en didactisch vlak. Hierdoor bezitten ze de kennis en vaardigheden voor opleidingen van het hoogste niveau.

Tim Müller

Instructeur TacMed

Onze opleidingen moeten cursisten écht voorbereiden op de werkelijkheid. Daarom streef ik naar de hoogst haalbare kwaliteit.

Rob Smets

Instructeur

Onze klanten vertellen

"De instructeurs van TGA zijn professioneel, ervaren en weten hoe ze (medische) kennis moeten overdragen. De TECC-LEO opleiding van TGA heeft bijgedragen aan onze operationele kennis en heeft ons als groep naar een professioneler niveau getild."

Teamleider, Cursist TECC-LEO opleiding

"Met passie voor het vak heb ik van Triangular Group Academy de benodigde ervaringen meegekregen voor mijn toekomst als Algemeen Militair Verpleegkundige."

Cursist AMV opleiding, Sergeant 1ste klas, Joey

“TGA is onze betrouwbare partner die het DGOTC de instructiecapaciteit levert die het nodig heeft. Ik ben erg tevreden over de flexibiliteit, de samenwerking en de kwaliteit van de instructeurs.”

 

Kolonel J. Hulst | C-DGOTC

GEÏNTERESSEERD?
NEEM CONTACT OP

Laat hier uw contactgegevens achter.
We nemen binnen 5 werkdagen contact met u op.

Bedankt voor uw bericht. We nemen binnen 5 werkdagen contact met u op!