Alle opleidingen zijn ontwikkeld door Arno Reuser, dé OSINT autoriteit van Nederland en daarbuiten met bijna 30 jaar ervaring binnen de MIVD

Docenten met operationele ervaring binnen inlichtingendiensten

Geschikt voor cursisten met verschillende niveau's en achtergronden (beginners tot experts) zowel incompany als individueel

De opleidingen zijn energiek, uitdagend en gericht op het verwerven van zeer toepasbare vaardigheden

OSINT OPLEIDING
Open Source Intelligence

Online open bronnen onderzoek levert vaak teleurstellende resultaten op door verkeerd zoekgedrag. Bij het toepassen van de juiste onderzoeksmethoden levert het echter een schat aan waardevolle informatie op. In samenwerking met Reuser's Information Services biedt Triangular Group Academy nu hoogwaardige Open Source Intelligence (OSINT) opleidingen aan, gegeven en ontwikkeld door Arno Reuser (Reuser's Information Services). 

                                                                                                                      Reuser's Information Services

Arno is de grondlegger van OSINT in Europa dat hij vanaf 1990 bij de Militaire Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (MIVD) als hoofd OSINT ontwikkelde. In de loop der jaren ontwikkelde hij een OSINT online onderzoek methodologie waar systematiek, planning en structuur centraal staan. De OSINT methode is universeel.

In de opleidingen wordt de door Arno Reuser ontwikkelde OSINT onderzoeksmethode behandeld waarin veiligheid, planning, hands-on tools, de wereld van open bronnen, zoektaktieken en zoekstrategieen, het gebruik van verschillende zoekmachines én operationele tips & tricks uitgebreid aan bod komen. Tijdens de opleiding leren cursisten een methodisch, effectief en doelgericht open bronnen onderzoek uit te voeren.


Trainingen 

Daarnaast biedt TGA in samenwerking met Reuser's Information Services OSINT-opleidingen op basis van open inschrijving aan. Deze cursussen zijn geschikt voor cursisten met verschillende niveaus van ervaring en bekwaamheid. 

OSINT Pathfinder training programme

De OSINT Pathfinder Course behandelt de volledige cyclus van online onderzoek, van probleemanalyse tot en met zoekstrategieën. Aan de orde komen o.a.:

 • Arno's OSINT onderzoeksmethodologie; uw onderzoek planmatig, gestructureerd en systematisch uitvoeren.
 • Achtergrond van OSINT; wat is het, wat is het niet?
 • Technische en strategische achtergronden van het internet als onderzoeksinstrument; organisatie, opzet, beheer, IP-adressering, domeinonderzoekstechnieken.
 • Hoe u een diepgaand, geïntegreerd OSINT-onderzoeksplan kunt opzetten en uitvoeren in wereldwijde open bronnen, niet beperkt tot alleen het Internet en WWW.
 • Veiligheid: technieken om uw informatieprofiel te beschermen, uw informatiepositie te beschermen en anoniem te zoeken.
 • Vraaganalyse en probleemdeconstructie, technieken om een ​​onderzoeksonderwerp te analyseren en op te splitsen in componenten teneinde het OSINT onderzoek te systematiseren.
 • Het wereldwijde open source informatielandschap. Wat voor informatie is er nog meer te vinden op het Internet buiten het World Wide Web?
 • Welke bronnen zijn beschikbaar voor OSINT en hoe krijg ik toegang? Commerciële bronnen, bibliotheken, online databases, het Dark web, het Deep web.
 • Zoekstrategieën om een ​​zeer systematisch en gestructureerd onderzoek op internet uit te voeren.
 • Technieken om miljoenen hits met een lage relevantie terug te brengen tot een paar honderd hits met een hoge relevantie.
 • De RIS Semantical Table of Twelve om goede zoekwoorden op te stellen voor zoeken.
 • Slimme query-opbouw: Booleaanse logica, hoe u slimme queries samenstelt waarmee u precies kunt vinden wat u zoekt.
 • Validatietechnieken om de betrouwbaarheid en bruikbaarheid van open bronnen vast te stellen.
 • En veel meer.

OSINT Master training programme

 • Tweedaagse specialisatie training voor cursisten die de Pathfinder Course succesvol hebben afgerond.
 • Deze course is gericht op het verder ontwikkelen van de OSINT vaardigheden van cursisten.
 • In de OSINT Master lossen cursisten een complex scenario op door de technieken van de OSINT Pathfinder toe te passen. 
   

Incompany trainingen 

De OSINT trainingen, opleidingen en cursussen kunnen op maat worden samengesteld voor teams van overheidsinstanties, bedrijfsleven, internationale missies, politie en allerlei organisaties zowel in Nederland als internationaal.

Voor wie

De training is bedoeld voor rechercheurs, analisten en onderzoekers binnen de publieke en private sector en voor eenieder die zich in het kader van opsporing, handhaving, toezicht of intelligence bezig houdt met het vergaren van informatie op het internet en daarbuiten.
De opleiding is onder andere geschikt voor medewerkers van de politie, defensie, inlichtingendiensten (AIVD, MIVD), bijzondere opsporingsdiensten (FIOD, ISZW-DO, NVWA-IOD, ILT-IOD), de Koninklijke Marechaussee, de Rijksrecherche, Teams Criminele Inlichtingen, toezichthouders (AFM, ACM, ISZW, ILT, NVWA), RIEC, LIEC, gemeenten, Douane, het UWV, verzekerings- en creditcardmaatschappijen, banken, particulier onderzoeksbureaus, advocatenkantoren en bedrijven met interne fraude-afdelingen. De training is ook geschikt voor wetenschappelijk onderzoekers, studenten, internationale missies (UN missies en EU missies).

 

REUSER'S INFORMATION SERVICES 

Reuser's Information Services (RIS) is in 2008 opgericht door Arno Reuser. Arno heeft bijna 30 jaar ervaring binnen de MIVD als OSINT-expert. In 1990 heeft hij de volledige OSINT-inlichtingenafdeling voor de Nederlandse krijgsmacht ontworpen, opgezet en aangestuurd. Dit was op dat moment een van de allereerste OSINT-eenheden in Europa.
Alle OSINT opleidingen van Triangular Group Academy worden door Arno ontwikkeld en daarnaast geeft hij nog steeds zelf opleidingen. Arno is tevens beschikbaar voor consultancy en hij geeft unieke, inspirerende lezingen. 

Schrijf je nu in

OSINT Pathfinder Course

OSINT Pathfinder Course

Wanneer
Next course: 6, 7 en 8 oktober

Kosten
€ 1198,- 

Docent
Arno Reuser

Inclusief

 • Uitgebreide lunch en snacks, het ontbreekt u aan niets!
 • Icebreaker sessie op de eerste avond (netwerkbijeenkomst incl. hapje en drankje)
 • RIS OSINT Researsch Machine
 • RIS OSINT Handboek
 • Online Training Website
 • Jaar toegang tot de RIS helpdesk
 • OSINT Pathfinder certificaat

Waar
Novotel City Center Hotel | Den Haag

Schrijf je direct in!

Good intelligence is the key to decision making.

Arno Reuser

OSINT Autoriteit, Docent

Onze klanten vertellen

''Wow! Top training, really puts your mind to work."

Cursist, OSINT Pathfinder Course

"This course has made me realise how amateur my research methods have been. I wish I had this training 4 years ago! This has been the most practical/applicable training I have received so far."

Cursist, OSINT Pathfinder Course

"This should be a mandatory training for everyone conducting internet-based research."

Cursist, OSINT Master Course

"I very much enjoyed the course. The teacher was excellent! A very good instructor."

Cursist, OSINT Scout Course

"This course has been the most relevant to my day-to-day job that I have ever attended. I will use what I have learnt on a daily basis. I would definitely recomment this course to others!"

Cursist, OSINT Pathfinder Course

GEÏNTERESSEERD?
NEEM CONTACT OP

Laat hier uw contactgegevens achter.
We nemen spoedig contact met u op.

Bedankt voor uw bericht. We nemen spoedig contact met u op!