Unieke expertise door achtergrond binnen Special Forces en speciale Politie eenheden

Gecertificeerd NAEMT opleidingsinstituut

De opleiding wordt afgestemd op de beroepscontext van de cursist

TGA biedt de opleiding incompany én op basis van open inschrijving aan

TECC

First Responders | Beveiligers

Wanneer een veiligheidsprofessional tijdens de uitvoering van zijn/haar taak wordt geconfronteerd met een medische casus ontstaat er een spanningsveld tussen de uitvoering van de initiële opdracht én het verlenen van noodzakelijke medische zorg. Met andere woorden: een niet-medisch opgeleide veiligheidsprofessional wordt blootgesteld aan keuzes tussen tactisch en medisch handelen.

Het juist inschatten van de situatie is hierin van groot belang omdat de persoonlijke veiligheid van de professional en die van het slachtoffer bepaalt welke handelingen passen binnen het risicobeeld van de ontstane situatie.

In de opleiding Tactical Emergency Casualty Care van Triangular Group Academy worden (onder andere) beveiligers getraind om tactische en medische handelingen te verrichten in risicosituaties. In situaties met een verhoogde dreiging of waarin zich een dreiging heeft afgespeeld is het vermogen om tactisch-medisch te handelen essentieel. De opleiding is gebaseerd op het TECC protocol en wordt erkend door NAEMT en The Committee for Tactical Emergeny Casualty Care. In de opleiding worden specifieke vaardigheden behandeld gericht op het stabiliseren van gewonden in een gevaarlijke of bedreigende omgeving. Situational awareness staat centraal tijdens de opleiding.

De Tactical Emergency Casualty Care opleiding wordt afgesloten met een wereldwijd erkend certificaat van NAEMT. Dit certificaat is 4 jaar geldig. 

TGA biedt de opleiding incompany én op basis van open inschrijving aan.

Onze instructeurs

De medische instructeurs van TGA hebben operationele praktijkervaring. De instructeurs hebben als medisch specialist zorg verleend in situaties met een hoog dreigingsniveau en hebben ervaring met het maken van keuzes onder stressvolle omstandigheden. Deze kennis en ervaring stelt de instructeurs in staat om cursisten daadwerkelijk voor te bereiden op uiteenlopende scenario’s in het tactisch/medisch domein. Alle TGA TECC-LEO instructeurs zijn tevens PHTLS en TCCC opgeleid.

Rechtshandhavers en brandweer

De TECC-LEO opleiding is niet alleen waardevol voor beveiligers maar kan tevens worden aangeboden om rechtshandhavers voor te bereiden op situaties met een hoog dreigingsniveau en één of meerdere gewonden (TECC-LEO), of brandweerlieden op terrorismegevolgbestrijding (TECC Brandweer).

DV__2699.jpg
DV__2284_(2).jpg
DV__2182.jpg
DV__2834.jpg

Inhoud van de opleiding

 • Herkennen verschillende dreigingsniveau's
 • Terrorismegevolgbestrijding
 • Spanningsveld tussen medisch- en tactisch handelen
 • (Nood)verplaatsen van gewonden
 • Werken met het M.A.R.C.H. protocol
  • Stelpen van levensbedreigende bloedingen
  • Vrijstellen en vrijhouden van de ademweg
  • Uitvoeren borstonderzoek en behandelen borstverwondingen
  • Overige bloedingen stelpen en herkennen hypovolemische shock
  • Controleren en behandelen van hoofd- en oogletsel
  • Herkennen van hersenletsel
  • Voorkomen van hypothermie
 • Overdracht verzorgen aan medische hulpdienst

Schrijf je in! of Neem contact op!

TECC Opleiding

Wanneer?

06 en 07 mei
10 en 11 juni

Kosten:

699,- voor de (tweedaagse) opleiding incl. lunch

Tijdstip:

08.30 - 16.30 uur

Locatie:

Heerle (NB)

Schrijf je direct in!

Onze instructeurs worden intern begeleid op inhoudelijk en didactisch vlak. Hierdoor bezitten ze de kennis en vaardigheden voor opleidingen van het hoogste niveau.

Tim Müller

Opleidingsmanager TacMed

Onze opleidingen moeten cursisten écht voorbereiden op de werkelijkheid. Daarom streef ik naar de hoogst haalbare kwaliteit.

Rob Smets

Productmanager

Onze klanten vertellen

"De instructeurs van TGA zijn professioneel, ervaren en weten hoe ze (medische) kennis moeten overdragen. De TECC-LEO opleiding van TGA heeft bijgedragen aan onze operationele kennis en heeft ons als groep naar een professioneler niveau getild."

Teamleider, Cursist TECC-LEO opleiding

"Met passie voor het vak heb ik van Triangular Group Academy de benodigde ervaringen meegekregen voor mijn toekomst als Algemeen Militair Verpleegkundige."

Cursist AMV opleiding, Sergeant 1ste klas, Joey

“TGA is onze betrouwbare partner die het DGOTC de instructiecapaciteit levert die het nodig heeft. Ik ben erg tevreden over de flexibiliteit, de samenwerking en de kwaliteit van de instructeurs.”

 

Kolonel J. Hulst | C-DGOTC

GEÏNTERESSEERD?
NEEM CONTACT OP

Laat hier uw contactgegevens achter.
We nemen spoedig contact met u op.

Bedankt voor uw bericht. We nemen spoedig contact met u op!