Unieke expertise door achtergrond binnen Special Forces en speciale Politie eenheden

Gecertificeerd NAEMT opleidingsinstituut

TGA biedt de opleiding incompany én op basis van open inschrijving aan

De opleiding is afgestemd op het werkdomein van rechtshandhavers

TECC 

Law enforcement officers 

In de opleiding Tactical Emergency Casualty Care voor law enforcement officers (LEO) van Triangular Group Academy worden rechtshandhavers opgeleid tactisch en medische handelingen uit te voeren in situaties met een verhoogde dreiging.

Wanneer een veiligheidsprofessional tijdens de uitvoering van zijn/haar taak wordt geconfronteerd met een medische casus ontstaat er een spanningsveld tussen de uitvoering van de initiële opdracht en het verlenen van noodzakelijke medische zorg. Met andere woorden: een niet-medisch opgeleide veiligheidsprofessional wordt blootgesteld aan keuzes tussen tactisch en medisch handelen. Het juist inschatten van de situatie is hierin van groot belang omdat de persoonlijke veiligheid van de professional èn die van het slachtoffer bepaalt welke handelingen passen binnen het risicobeeld van de ontstane situatie.

Ook kan de professional zelf slachtoffer zijn van een trauma of zijn er meerdere slachtoffers te betreuren. De eerste schakel in de medische zorgketen is in dit geval de medewerker ter plaatse. 

In situaties met een hoog dreigingsniveau, zoals bijvoorbeeld een terroristische aanslag, wordt het gebied rondom de aanslag (‘hot zone’) vaak afgesloten voor medische hulpverleners omdat de veiligheid niet gegarandeerd kan worden. Het is in deze situatie voor medische hulpdiensten niet mogelijk om slachtoffers te behandelen waardoor rechtshandhavers ter plekke de gewonden zelf moeten stabiliseren of moeten zorgdragen voor een snelle afvoer van de gewonden. In de TECC-LEO opleiding worden rechtshandhavers volgens een evidence-based protocol getraind hoe te handelen in een dergelijke situatie.

De TECC-LEO opleiding duurt twee dagen en kan worden uitgebreid met extra opleidingsdagen waarin, ter verdieping, verschillende scenario's afgestemd op de beroepscontext worden aangeboden. 

TECC-LEO wordt afgesloten met een, door NAEMT erkend, certificaat. Dit certificaat is 4 jaar geldig.

TGA biedt de TECC-LEO opleiding incompany én op basis van open inschrijving aan.

Module voor heimelijke vuurwapendragers

Ter aanvulling van de TECC-LEO opleiding biedt TGA tevens een verdiepende opleiding voor heimelijke vuurwapendragers. In deze training wordt de theorie behandeld van het tactisch-medisch handelen zonder TECC-kit of andere materialen voor pre-hospitale traumaverzorging. Na het behandelen van de theorie volgt een scenariotraining afgestemd op de beroepscontext van heimelijke vuurwapendragers. 

DV__2182.jpg
DV__2231.jpg
DV__2830.jpg

Onze instructeurs

De medische instructeurs van TGA hebben operationele praktijkervaring. De instructeurs hebben als medisch specialist zorg verleend in situaties met een hoog dreigingsniveau en hebben ervaring met het maken van keuzes onder stressvolle omstandigheden. Deze kennis en ervaring stelt de instructeurs in staat om cursisten daadwerkelijk voor te bereiden op uiteenlopende scenario’s in het tactisch/medisch domein. Alle TGA TECC-LEO instructeurs zijn tevens PHTLS en TCCC opgeleid.

Brandweer en security

De TECC-LEO opleiding is niet alleen onmisbaar voor rechtshandhavers maar kan tevens worden aangeboden om brandweerlieden voor te bereiden op terrorismegevolgbestrijding (TECC Brandweer) en beveiligers op situaties met een hoog dreigingsniveau en één of meerdere gewonden (TECC Security)

Inhoud van de opleiding

 • Herkennen verschillende dreigingsniveau's
 • Terrorismegevolgbestrijding
 • Spanningsveld tussen medisch- en tactisch handelen
 • (Nood)verplaatsen van gewonden
 • Werken met het M.A.R.C.H. protocol
  • Stelpen van levensbedreigende bloedingen
  • Vrijstellen en vrijhouden van de ademweg
  • Uitvoeren borstonderzoek en behandelen borstverwondingen
  • Overige bloedingen stelpen en herkennen hypovolemische shock
  • Controleren en behandelen van hoofd- en oogletsel
  • Herkennen van hersenletsel
  • Voorkomen van hypothermie
 • Overdracht verzorgen aan medische hulpdienst

Schrijf je in! of Neem contact op!

TECC Opleiding

Wanneer?

10 en 11 juni

Kosten:

699,- voor de (tweedaagse) opleiding incl. lunch

Tijdstip:

08.30 - 16.30 uur

Locatie:

Heerle (NB)

Schrijf je direct in!

Onze instructeurs worden intern begeleid op inhoudelijk en didactisch vlak. Hierdoor bezitten ze de kennis en vaardigheden voor opleidingen van het hoogste niveau.

Tim Müller

Opleidingsmanager TacMed

Onze opleidingen moeten cursisten écht voorbereiden op de werkelijkheid. Daarom streef ik naar de hoogst haalbare kwaliteit.

Rob Smets

Productmanager

Onze klanten vertellen

"De instructeurs van TGA zijn professioneel, ervaren en weten hoe ze (medische) kennis moeten overdragen. De TECC-LEO opleiding van TGA heeft bijgedragen aan onze operationele kennis en heeft ons als groep naar een professioneler niveau getild."

Teamleider, Cursist TECC-LEO opleiding

"Met passie voor het vak heb ik van Triangular Group Academy de benodigde ervaringen meegekregen voor mijn toekomst als Algemeen Militair Verpleegkundige."

Cursist AMV opleiding, Sergeant 1ste klas, Joey

“TGA is onze betrouwbare partner die het DGOTC de instructiecapaciteit levert die het nodig heeft. Ik ben erg tevreden over de flexibiliteit, de samenwerking en de kwaliteit van de instructeurs.”

 

Kolonel J. Hulst | C-DGOTC

GEÏNTERESSEERD?
NEEM CONTACT OP

Laat hier uw contactgegevens achter.
We nemen spoedig contact met u op.

Bedankt voor uw bericht. We nemen spoedig contact met u op!