Unieke expertise door achtergrond binnen Special Forces en speciale Politie eenheden

TGA biedt de opleiding Incompany én op basis van open inschrijving aan

TGA is een gecertificeerd NAEMT opleidingsinstituut

De opleidingen worden afgestemd op de beroepscontext van de cursisten

Tactical Emergency Casualty Care

Dé medische opleiding voor professionals in het veiligheids- of weerbaarheidsdomein

In de opleiding Tactical Emergency Casualty Care (TECC-LEO) van Triangular Group Academy worden rechtshandhavers en first responders opgeleid tactische en medische handelingen uit te voeren in situaties met een verhoogde dreiging.
Wanneer een veiligheidsprofessional tijdens de uitvoering van zijn/haar taak wordt geconfronteerd met een medische casus ontstaat er een spanningsveld tussen de uitvoering van de initiële opdracht en het verlenen van noodzakelijke medische zorg. Met andere woorden: een niet-medisch opgeleide veiligheidsprofessional wordt blootgesteld aan keuzes tussen tactisch en medisch handelen. Het juist inschatten van de situatie is hierin van groot belang omdat de persoonlijke veiligheid van de professional èn die van het slachtoffer bepaalt welke handelingen passen binnen het risicobeeld van de ontstane situatie.

Ook kan de professional zelf slachtoffer zijn van een trauma of zijn er meerdere slachtoffers te betreuren. De eerste schakel in de medische zorgketen is in dit geval de medewerker ter plaatse.
In situaties met een hoog dreigingsniveau, zoals bijvoorbeeld een terroristische aanslag, wordt het gebied rondom de aanslag (‘hot zone’) vaak afgesloten voor medische hulpverleners omdat de veiligheid niet gegarandeerd kan worden. Het is in deze situatie voor medische hulpdiensten niet mogelijk om slachtoffers te behandelen waardoor rechtshandhavers ter plekke de gewonden zelf moeten stabiliseren of moeten zorgdragen voor een snelle afvoer van de gewonden. In de TECC-LEO opleiding worden rechtshandhavers volgens een evidence-based protocol getraind hoe te handelen in een dergelijke situatie.

De TECC-LEO opleiding duurt twee dagen en kan worden uitgebreid met extra opleidingsdagen waarin, ter verdieping, verschillende scenario's afgestemd op de beroepscontext worden aangeboden.
TECC-LEO wordt afgesloten met een, door NAEMT erkend, certificaat. Dit certificaat is 4 jaar geldig. TGA biedt de TECC-LEO opleiding incompany én op basis van open inschrijving aan.

TGA biedt de TECC-LEO opleiding incompany én op basis van open inschrijving aan.

Schrijf je in! of  Neem contact op!

Onze opleidingen

Onze instructeurs worden intern begeleid op inhoudelijk en didactisch vlak. Hierdoor bezitten ze de kennis en vaardigheden voor opleidingen van het hoogste niveau.

Tim Müller

Opleidingsmanager TacMed

Onze opleidingen moeten cursisten écht voorbereiden op de werkelijkheid. Daarom streef ik naar de hoogst haalbare kwaliteit.

Rob Smets

Productmanager

Onze klanten vertellen

"De operationele context die werd geboden was van grote toegevoegde waarde!"

Cursist, Opleiding Gewondenhelper, KCT

"De instructeurs van TGA zijn professioneel, ervaren en weten hoe ze (medische) kennis moeten overdragen. De TECC-LEO opleiding van TGA heeft bijgedragen aan onze operationele kennis en heeft ons als groep naar een professioneler niveau getild."

Teamleider, Cursist TECC-LEO opleiding

"Met passie voor het vak heb ik van Triangular Group Academy de benodigde ervaringen meegekregen voor mijn toekomst als Algemeen Militair Verpleegkundige."

Cursist AMV opleiding, Sergeant 1ste klas, Joey

"Geen tip, wel een top: de instructeurs zijne een zekere aanwinst in jullie bedrijf! Ze staan goed boven de stof en weten waar ze over praten. Verder hebben ze een ontspannen manier van lesgeven, wat als zeer prettig wordt ervaren. Daarbij komt ook dat ze een fantastische binding met de groep hadden. Ik kan alleen maar zeggen: Blijf zo doorgaan!"

Cursist, Opleiding Gewondenhelper, Korps Mariniers

"Het beviel erg goed dat de instructeurs zelf veel ervaring hebben. Dit verhoogt de waarde van de verstrekte informatie!"

 

 

Cursist, Opleiding Gewondenhelper, Schaarsbergen

"Ga zo door! QPO!"

 

Cursist, Opleiding Gewondenhelper, Korps Mariniers

“TGA is onze betrouwbare partner die het DGOTC de instructiecapaciteit levert die het nodig heeft. Ik ben erg tevreden over de flexibiliteit, de samenwerking en de kwaliteit van de instructeurs.”

 

Kolonel J. Hulst | C-DGOTC

GEÏNTERESSEERD?
NEEM CONTACT OP

Laat hier uw contactgegevens achter.
We nemen spoedig contact met u op.

Bedankt voor uw bericht. We nemen spoedig contact met u op!