Unieke expertise door achtergrond binnen Special Forces en speciale Politie eenheden

TGA biedt de cursus in-company én op basis van open inschrijving aan

TGA is een gecertificeerd NAEMT opleidingsinstituut

De cursussen worden afgestemd op de beroepscontext van de cursisten

Tactical Emergency Casualty Care - LEO (MARCH protocol)

Dé medische cursus voor het verlenen van eerste hulp in dreigende situaties aan de hand van het MARCH protocol.

In de cursus Tactical Emergency Casualty Care voor Law Enforcement Officers van Triangular Group Academy worden cursisten aan de hand van het MARCH protocol opgeleid tactische en medische handelingen uit te voeren in situaties met een verhoogde dreiging.
Iedereen die tijdens de uitvoering van zijn/haar taak wordt geconfronteerd met een medische casus komt in aanraking met een spanningsveld tussen de uitvoering van de initiële opdracht en het verlenen van noodzakelijke medische zorg. Met andere woorden: een niet-medisch opgeleid persoon wordt blootgesteld aan keuzes tussen tactisch en medisch handelen. Het juist inschatten van de situatie is hierin van groot belang, omdat de persoonlijke veiligheid van de aanwezige én die van het slachtoffer bepaalt welke handelingen passen binnen het risicobeeld van de ontstane situatie.
In de TECC LEO cursus worden cursisten volgens een evidence-based protocol getraind hoe ze slachtoffers moeten stabiliseren of moeten zorgdragen voor een snelle afvoer van gewonden. De TECC LEO cursus duurt twee dagen en kan worden uitgebreid met extra opleidingsdagen waarin, ter verdieping, verschillende scenario's afgestemd op de beroepscontext worden aangeboden.
De TECC LEO wordt afgesloten met een, door NAEMT erkend, certificaat. Dit certificaat is 4 jaar geldig. 

Onze instructeurs

De medische instructeurs van TGA hebben operationele praktijkervaring. De instructeurs hebben als medisch specialist zorg verleend in situaties met een hoog dreigingsniveau en hebben ervaring met het maken van keuzes onder stressvolle omstandigheden. Daarnaast hebben onze instructeurs in operationele setting het MARCH protocol toegepast. Deze kennis en ervaring stelt de instructeurs in staat om cursisten daadwerkelijk voor te bereiden op uiteenlopende scenario’s in het tactisch/medisch domein. 

TGA biedt de TECC LEO cursus incompany én op basis van open inschrijving aan.

TECC LEO Rechtshandhavers

Naast de TECC LEO open inschrijving biedt Triangular Group Academy ook een module aan voor rechtshandhavers. Tijdens deze TECC LEO module worden rechtshandhavers opgeleid om tactisch en medisch te handelen in situaties met een verhoogde dreiging. Wanneer de veiligheid voor hulpverleners niet gegarandeerd kan worden, wordt het gebied vaak voor hen afgesloten. Omdat rechtshandhavers vaak het eerst aanwezig zijn bij de 'hot zone', komen rechtshandhavers terecht in een situatie waarbij ze de gewonden zelf ter plekke moeten stabiliseren, of zorg moeten dragen voor een snelle afvoer van de gewonden. In de 2-daagse TECC LEO opleiding worden rechtshandhavers volgens een evidence-based protocol getraind hoe te handelen in een dergelijke situatie. 

De TECC LEO opleiding kan worden uitgebreid met extra opleidingsdagen waarin, ter verdieping, verschillende scenario's afgestemd op de beroepscontext worden aangeboden.
De opleiding wordt afgesloten met een door NAEMT erkend certificaat dat 4 jaar geldig is.

TGA biedt de TECC LEO module voor rechtshandhavers incompany én op basis van open inschrijving aan.

Neem contact op!

TECC LEO Brandweer

In de TECC LEO module voor brandweerlieden leidt Triangular Group Academy brandweerlieden op om tactische en medische handelingen te verrichten in crisissituaties. In situaties met een hoog risico kunnen medische hulpverleners vaak niet ter plekke komen. Brandweerlieden moeten gewonden dan zelf stabiliseren en eventueel verplaatsen. De opleiding wordt gegeven aan de hand van het TECC protocol met de nieuwste onderwijsleermiddelen. In de opleidingen worden specifieke vaardigheden behandeld gericht op het stabiliseren van gewonden in een gevaarlijke of bedreigende omgeving. Situational awareness, oftewel omgevingsbewustzijn en hierop anticiperen, staat centraal tijdens de opleiding. Ook terrorismegevolgbestrijding komt uitgebreid aan bod. Het TECC LEO protocol is gericht op een betere aansluiting op de professionele hulpverlening van ambulanceverpleegkundigen. Ambulanceverpleegkundigen in Nederland worden tevens tactisch/medisch opgeleid aan de hand van het TECC protocol. De Tactical Emergency Casualty Care opleiding wordt afgesloten met een wereldwijd erkend certificaat van NAEMT. Dit certificaat is 4 jaar geldig. 

TGA biedt de TECC opleiding incompany én op basis van open inschrijving aan.

Neem contact op! 

TECC LEO Security

In de TECC LEO Security module van Triangular Group Academy worden veiligheidsprofessionals getraind om tactische en medische handelingen te verrichten in risicosituaties. In situaties met een verhoogde dreiging of waarin zich een dreiging heeft afgespeeld is het vermogen om tactisch-medisch te handelen essentieel. De opleiding is gebaseerd op het TECC protocol en wordt erkend door NAEMT en The Committee for Tactical Emergeny Casualty Care. In de opleiding worden specifieke vaardigheden behandeld gericht op het stabiliseren van gewonden in een gevaarlijke of bedreigende omgeving. Situational awareness staat centraal tijdens de opleiding. De Tactical Emergency Casualty Care opleiding wordt afgesloten met een wereldwijd erkend certificaat van NAEMT. Dit certificaat is 4 jaar geldig. 

TGA biedt de TECC opleiding incompany én op basis van open inschrijving aan.

Neem contact op! 

Open inschrijving

TGA biedt de TECC LEO opleiding incompany én op basis van open inschrijving aan.

De TECC LEO opleiding wordt particulier aangeboden waarbij geïnteresseerden rechtstreeks online kunnen registreren.
Tijdens de opleiding worden de cursisten 2 dagen getraind om tactisch-medisch te handelen in risicovolle situaties en waar één of meerdere slachtoffers zijn gevallen. Leer de meest voorkomende doodsoorzaken bij trauma slachtoffers te behandelen, zoals massaal bloedverlies, ademweg verwondingen, borstverwondingen en meer..!
Neem voor meer informatie contact met ons op of schrijf direct in.

Neem contact op! 

Heimelijke vuurwapendragers

Ter aanvulling van de TECC LEO opleiding biedt TGA tevens een verdiepende opleiding voor heimelijke vuurwapendragers. In deze training wordt de theorie behandeld van het tactisch-medisch handelen zonder TECC kit of andere materialen voor pre-hospitale traumaverzorging. Na het behandelen van de theorie volgt een scenariotraining afgestemd op de beroepscontext van heimelijke vuurwapendragers.

Neem contact op!

WhatsApp_Image_2021-07-02_at_16.37.06.jpeg
Politie_1.jpg
IMG_0843.jpeg
1611835361982.jpg
WhatsApp_Image_2021-04-03_at_14.04.42.jpeg
Politie.jpg

TECC LEO cursus

Wanneer
Op aanvraag

Waar
Heerle (NB)

Kosten
699,- 

Inhoud

 • Herkennen verschillende dreigingsniveau's
 • Terrorismegevolgbestrijding
 • Spanningsveld tussen medisch- en tactisch handelen
 • (Nood)verplaatsen van gewonden
 • Overdracht verzorgen aan medische hulpdienst
 • Uitgebreide casustiek en scenario training
 • Werken met het M.A.R.C.H. protocol
  • Stelpen van levensbedreigende bloedingen
  • Vrijmaken en vrijhouden van de ademweg
  • Uitvoeren borstonderzoek en behandelen borstverwondingen
  • Overige bloedingen stelpen en herkennen hypovolemische shock
  • Voorkomen van hypothermie

NAEMT

Neem contact op!

Onze instructeurs worden intern begeleid op inhoudelijk en didactisch vlak. Hierdoor bezitten ze de kennis en vaardigheden voor opleidingen van het hoogste niveau.

Tim Müller

Instructeur TacMed

Onze opleidingen moeten cursisten écht voorbereiden op de werkelijkheid. Daarom streef ik naar de hoogst haalbare kwaliteit.

Rob Smets

Instructeur

Onze klanten vertellen

"Ga zo door! QPO!"

 

Cursist, Opleiding Gewondenhelper, Korps Mariniers

"De operationele context die werd geboden was van grote toegevoegde waarde!"

Cursist, Opleiding Gewondenhelper, KCT

"Geen tip, wel een top: de instructeurs zijne een zekere aanwinst in jullie bedrijf! Ze staan goed boven de stof en weten waar ze over praten. Verder hebben ze een ontspannen manier van lesgeven, wat als zeer prettig wordt ervaren. Daarbij komt ook dat ze een fantastische binding met de groep hadden. Ik kan alleen maar zeggen: Blijf zo doorgaan!"

Cursist, Opleiding Gewondenhelper, Korps Mariniers

"De instructeurs van TGA zijn professioneel, ervaren en weten hoe ze (medische) kennis moeten overdragen. De TECC-LEO opleiding van TGA heeft bijgedragen aan onze operationele kennis en heeft ons als groep naar een professioneler niveau getild."

Teamleider, Cursist TECC-LEO opleiding

"Met passie voor het vak heb ik van Triangular Group Academy de benodigde ervaringen meegekregen voor mijn toekomst als Algemeen Militair Verpleegkundige."

Cursist AMV opleiding, Sergeant 1ste klas, Joey

"Het beviel erg goed dat de instructeurs zelf veel ervaring hebben. Dit verhoogt de waarde van de verstrekte informatie!"

 

 

Cursist, Opleiding Gewondenhelper, Schaarsbergen

“TGA is onze betrouwbare partner die het DGOTC de instructiecapaciteit levert die het nodig heeft. Ik ben erg tevreden over de flexibiliteit, de samenwerking en de kwaliteit van de instructeurs.”

 

Kolonel J. Hulst | C-DGOTC

GEÏNTERESSEERD?
NEEM CONTACT OP

Laat hier uw contactgegevens achter.
We nemen binnen 5 werkdagen contact met u op.

Bedankt voor uw bericht. We nemen binnen 5 werkdagen contact met u op!